Om os

Bromølle Kro er omgivet af skov og idyllisk beliggende ved Åmose Å, hvor der er rig mulighed for vandreture og for at følge årstidernes skiften på tætteste hold. Bromølle Kro har ligget på dette smukke sted siden 1198- midt i Vestsjællands naturpark.
Selv om vi har ligget her i mange år, betyder det ikke at vi ikke har moderne faciliteter. Der er gratis trådløst net overalt på kroen og værelserne.
Der er 2 standere til opladning af elbiler.

Kroen er kendt for hyggelige lokaler og en dejlig restaurant med et stort udvalg baseret på alt det bedste fra det traditionelle og nye danske køkken.

Vi har 30 dejlige værelser som ligger fredfyldt bagved kroen, med udsigt over henholdsvis Åmose Å og skovene omkring os. De 2 af værelserne er familieværelser med 1 dobbeltseng og 2 separate senge adskit af en væg. 2 af værelserne er indrettet romantisk og 2 af værelserne er med spa. Fælles for alle værelserne er egen terrasse, hvorfra man kan nyde årstidernes skiften og hvis man er heldig….. få besøg af Bambi.

Kroen har 3 selskabslokaler med plads til selskaber fra 20-200 gæster. Vi har mange års erfaring i selskaber og kan love varm mad til tiden og serveret af professionelle og smilende tjenere.

Bromølle Kro ligger i centrum af Vestsjælland, hvilket gør beliggenheden perfekt til afholdelse af kurser. Der er ligeledes rige muligheder for aktiviteter i området omkring os. 1. salen er indrettet til kursusafdeling med 2 plenum og 4 grupperum med alle moderne av-midler, ligesom der er trådløst internet overalt. Har man lyst til lidt hygge efter en lang kursusdag, har vi indrettet et lille hus ved siden af kreon med billard, bordfodbold, diverse brætspil, fjernsyn og sofaer.

Historie

Bromølle kan skrive sin historie helt tilbage til år 1198 og det er derfor det sted der har været drevet krodrift i flest år i Danmark.
I Rigsarkivet ligger et gavebrev underskrevet af Biskop Absalon. Den 08. Juni 1198 forærede han området ved Bromølle Kro, der dengang hed Nævitzbro, til Sorø Kloster.
Det var datidens trafikknudepunkt og det eneste sted på Sjælland, hvor Åmosen kunne passeres i nord-sydlig retning.
På en ø i vadestedet blev en vandmølle opført, og bønderne kom langvejs fra for at få malet deres korn. Da køen ved møllen ofte var lang, begyndte mølleren at beværte de ventende med mad og drikke, og det blev starten på det vi i dag kender som Bromølle Kro.
I 1776 blev Åmosen drænet og mølledriften indstillet. Gæstgiveriet bestod imidlertid og blev fremover drevet som kro, landbrug og købmandshandel.

At drive kro har ikke altid været lige lukrativt. I 1700 tallet fandt et kropar på at forøge indtægterne ved at drikke de handelsrejsende under bordet, myrde dem, smide deres lig i åen og røve alt af værdi fra deres bagage. Kroparret blev afsløret og hængt på galgebakken tæt ved kroen.
Da Åmose Å i 1936 blev rettet ud og rørlagt en over ca. 1 km. blev der fundet flere beviser på denne lidet prisværdige måde, at drive kro på.
Kroen er igennem årene blevet løbene moderniseret. I midten af 1960`erne blev det meste af den gamle kro under Hofjægermester Allan Hastrup revet ned og bygget op igen i en lidt mere moderne version og således at den kunne leve op til datidens krav.

Bromølle Kro har fra helt tilbage fra 1198 hørt under de omkringliggende godser. Men i 1994 kom Andreas Hastrup med et tilbud om, at købe kroen.

Mine forældre Anne og Hugo Bresnov havde siden 1972 dygtigt drevet kroen, så at den nu var en yderst veldrevet forretning. De synes dog, at de var for gamle til, at købe den alene og min mand og jeg ( Jan og Bettina Bresnov) gik sammen med dem om købet. Efter 5 år gik mine forældre på en meget velfortjent pension. Vi byggede i fællesskab de første 8 værelser i 1997. Det blev dog hurtigt klart for os, at 8 værelser var alt for lidt. Så i 2002 byggede vi yderligere 12 nye værelser, denne gang med terrasser ud for alle værelserne. Sidste skud på stammen var så i 2010, hvor vi byggede 10 værelser mere, tilførte terrasser til samtlige værelser og lagde jordvarme ned, for at skåne miljøet. Vi råder nu over 30 dobbeltværelser, hvoraf 2 er familierum, 2 romantisk indrettet og 2 er med spa.

I 1998 havde kroen således 800 års jubilæum, hvilket blandt andet blev fejret med udgivelsen af en bog om kroens historie, skrevet af Ina Løndahl og illustreret af kunstneren Gunnar Elkjær.
Bogen kan købes på kroen for 160,00 kr.